Επιστημονικές εκδηλώσεις

7-10/9 - Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων – Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας: 42ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων: Η νέα τακτική διαδικασία υπό το πρίσμα των θεμελιωδών αρχών της πολιτικής δίκης

Η νέα τακτική διαδικασία υπό το πρίσμα των θεμελιωδών αρχών της πολιτικής δίκης

7 - 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «THESSALIKON GRAND», ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Ο κ. Νικόλαος Κλαμαρής, Ομ. Καθηγητής της Πολιτικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων

Ο κ. Ιωάννης Μαντζουράνης, Δ.Ν., Δικηγόρος Αθηνών

Η κ. Σοφία Φούρλαρη, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

Για πρόσθετες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Εμμανουήλ Γιαννακάκι, Δικηγόρο Αθηνών (τηλ. 210 3601711 & 210 3633920),
στο μέλος της κ. Αθανάσιο Στεφόπουλο, Δικηγόρο Αθηνών (τηλ. 210 3839772),
και στην ιστοσελίδα της Ενώσεως www.dikonomologoi.gr


Πατήστε εδώ για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου

Πατήστε εδώ για το ενημερωτικό δελτίο συμμετοχής

Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής

Ε-learning του Πανεπιστημίου Πειραιώς

έναρξη 26/6 - Ε-learning του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Εκπαιδευτείτε ΤΩΡΑ στο δικό σας χώρο με το δικό σας ρυθμό!

Το Ε-learning του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε προσκαλεί να συμμετάσχεις σε ένα διευρυμένο φάσμα γνωστικών αντικειμένων. Άδραξε την ευκαιρία την οποία σου προσφέρει και απέκτησε εφόδια που σε συνδυασμό με το υπάρχον υπόβαθρο σου, θα αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικά για μια ανοδική πορεία στο εργασιακό σου περιβάλλον.

Ο νέος κύκλος σπουδών ξεκινάει στις 26 Ιουνίου και μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας από σήμερα κιόλας στο ακόλουθο ιστότοπο: http://elearning.ec.unipi.gr/elearning/market-economy/

Ενδεικτικά, σας προτείνουμε κάποια από τα μαθήματά μας:

· WinEra ERP
· Ανάπτυξη Επιχειρήσεων: Θεωρία και Εφαρμογές
· Ανάπτυξη Ναυτιλιακών Επιχειρηματικών Σχεδίων
· Διαχείριση Επικοινωνίας
· Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς
· Διεθνής Συνθήκη Ναυτικής Εργασίας
· Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
· Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
· Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας
· Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων
· Εκπόνηση Οικονομοτεχνικών Μελετών και Μελετών Σκοπιμότητας
· Έσπα και Περιβάλλον
· Μάρκετινγκ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και προώθηση εξαγωγών
· Μηχανογραφημένη Μισθοδοσία
· Οικονομική Στρατηγική και Πολιτική Ανταγωνισμού
· Προβολή των Επιχειρήσεων μέσω Internet και Social Media (Ηλεκτρονικό Επιχειρείν)
· Σύστημα διαχείρισης της ποιότητας με βάση το πρότυπο ISO 9001

Κάντε αίτηση τώρα για να επωφεληθείτε την έκπτωση 40% και παράλληλα συμμετέχετε στη κλήρωση για ένα ipad Pro με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

- Λειτουργικό σύστημα: ios 9
- Οθόνη – Φορητότητα : 12.9΄΄
- Επεξεργαστής: Dual Core A9X+M9
- Αποθηκευτικός χώρος: 32GB
- Συνδεσιμότητα: Wi – Fi

Πρόγραμμα εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης
Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Καραολή & Δημητρίου 80
Τ.Κ: 18534, Πειραιάς
Τηλ 210-4142055

http://elearning.ec.unipi.gr/elearning/

24/7-1/8 - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ - EPLO: Θερινό Διεθνές Σεμινάριο

Θερινό Διεθνές Σεμινάριο

Eμπλουτίστε τις γνώσεις σας σε Μετανάστευση & Προσφυγικό σε 7 ημέρες

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στη Νότια Ευρώπη –και ιδιαίτερα στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα- σας τα προσφέρει τώρα με ένα 7ήμερο πρόγραμμα στα Αγγλικά το Θερινό Σχολείο του διεθνούς οργανισμού EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου) στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα, πάνω στην παραλιακή λεωφόρο, στα Λεγραινά Σουνίου.

Το πρόγραμμα σας ενημερώνει για τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις επιπτώσεις αυτής της σοβαρής κρίσης στην Ευρώπη διερευνώντας ταυτόχρονα και τις προοπτικές για τη βελτίωση της διαχείρισης αυτών των θεμάτων αλλά και των σχετικών κοινωνικών πολιτικών. Προσφέρεται για επαγγελματίες και φοιτητές όλων των κλάδων (κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική, διεθνείς σχέσεις, οικονομία, ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.) Ειδικά, αν είστε κάτοχος διδακτορικού τίτλου, μπορείτε να αντλήσετε πλούσιο υλικό για την έρευνά σας.

Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα ξεκινά στις 24 Ιουλίου και τελειώνει την 1η Αυγούστου 2017. Περιλαμβάνει πάνω από 12 διαλέξεις από τους πλέον ειδικούς στο θέμα αυτό ακαδημαϊκούς ή άλλους επιστήμονες που εργάζονται στο χώρο. Περιλαμβάνει επίσης πάνω από 3 επισκέψεις σε εγκαταστάσεις υποδοχής προσφύγων/μεταναστών στην Αττική καθώς και σε γραφεία ΜΚΟ με θέμα το αντικείμενο αυτό.

Εγγραφείτε τώρα και αποκτήστε τα πλεονεκτήματα του προγράμματος. Πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο www.eplo.int, στο email info@eplo.int ή στο τηλέφωνο 211 311 0 671.

28/8-15/9 - Πάντειο Πανεπιστήμιο - Προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Κατεύθυνση «Δίκαιο, Τεχνολογία και Οικονομία»

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν υποψηφιότητα για επιλογή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Κατεύθυνση «Δίκαιο, Τεχνολογία και Οικονομία» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Οι σπουδές για την απόκτηση του τίτλου ολοκληρώνονται σε τρία εξάμηνα. Το τρίτο εξάμηνο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Τα μαθήματα Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου, που θα διδαχθούν, και τα διδάσκοντα Μέλη ΔΕΠ είναι τα εξής:

Α΄ Εξάμηνο:
1. Δημόσιο δίκαιο και οικονομική κρίση (Ηλ. Νικολόπουλος / Ξεν. Κοντιάδης)
2. Δίκαιο και Τεχνολογία (Ισμ. Κριάρη)
3. Μέθοδοι ερμηνείας και διάπλασης του δικαίου (Αντ. Χάνος / Ελ. Βόγκλης)
4. Ειδικά ζητήματα Ενοχικού Δικαίου (Ελ. Βόγκλης)

Β΄ Εξάμηνο:

1. Αλληλεπίδραση Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου (Αντ. Χάνος / Ελ. Βόγκλης)
2. Δημόσιες Συμβάσεις και Κρατικές Ενισχύσεις (Χρ. Μουκίου)
3. Δημόσιο Οικονομικό δίκαιο (Ηλ. Νικολόπουλος / Μελ. Μουστάκας)
4. Η επίδραση του Ευρωπαϊκού δικαίου στο εσωτερικό δίκαιο (Αντ. Χάνος)

Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Νομικής και Τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ως ισότιμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με βαθμό πτυχίου τουλάχιστον 7,00 («λίαν καλώς»). Με ειδικά τεκμηριωμένη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής μπορούν να γίνουν δεκτοί και πτυχιούχοι άλλων επιστημονικών κλάδων των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλουν και οι επί πτυχίω φοιτητές, επισυνάπτοντας στην αίτηση την αναλυτική βαθμολογία επτά (7) εξαμήνων σπουδών, με τη δέσμευση ότι τυχόν εγγραφή τους στον πίνακα επιτυχόντων ισχύει υπό την αίρεση ότι θα προσκομίσουν μέχρι την πρώτη ημέρα της προθεσμίας εγγραφών στο Π.Μ.Σ. το πτυχίο τους ή βεβαίωση περί επιτυχούς περατώσεως των σπουδών τους, διαφορετικά η υποψηφιότητά τους ακυρώνεται.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα καλούνται από 28-8-2017 έως και 15-9-2017 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρα 10.00-13.00 να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου (Λεωφόρος Συγγρού 136, κεντρικό κτίριο Διοίκησης, 2ος όροφος) (ή και ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή) τα παρακάτω δικαιολογητικά, σε φάκελο από λάστιχο, στο εξώφυλλο του οποίου να αναγράφεται το όνομα, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου/της υποψηφίας:

1. Έντυπη αίτηση που χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος.
2. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Πτυχίου ελληνικού ΑΕΙ ή ισοτίμου της αλλοδαπής αναγνωρισμένου από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΔΟΑΤΑΠ.
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
6. Πιστοποιητικό ξένων γλωσσών (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά) επιπέδου Β2.
7. 1 φωτογραφία ταυτότητας.

Η εισαγωγή στο Π.Μ.Σ. γίνεται με εξέταση του φακέλου του υποψηφίου / της υποψηφίας και επιτυχή προφορική εξέταση σε δύο αντικείμενα: α) «Θεμελιώδη δικαιώματα – Γενικό μέρος» και β) «Γενικές αρχές του αστικού δικαίου».

Στην προφορική εξέταση θα κληθούν μόνον όσοι υποψήφιοι πληρούν τις ανωτέρω τυπικές προϋποθέσεις. Η εξέταση θα γίνει ταυτόχρονα στα δύο αντικείμενα και οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν συνολικά με έναν βαθμό.

Στον τελικό βαθμό κατάταξης θα συνυπολογίζεται ο βαθμός πτυχίου με συντελεστή βαρύτητας 70% και ο βαθμός της προφορικής εξέτασης με συντελεστή βαρύτητας 30% .

Η ημερομηνία πραγματοποίησης της εξέτασης θα ανακοινωθεί από τη Γραμματεία και θα αναρτηθεί στις «Ανακοινώσεις Γραμματείας» της ιστοσελίδας του Τμήματος (http://pubadmin.panteion.gr).

Η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κατεύθυνσης και τον κ. Ελευθέριο Βόγκλη (Επικ. Καθηγητή Αστικού Δικαίου).


H διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) της Κατεύθυνσης είναι: dikaiotechoik@gmail.com

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος - Αιτήσεις για τρία νομικά μεταπτυχιακά προγράμματα

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος - Αιτήσεις για τρία νομικά μεταπτυχιακά προγράμματα

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το μοναδικό δημόσιο αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της χώρας, ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για τα τρία νομικά μεταπτυχιακά του προγράμματα:

§ LLM in Transnational and European Commercial Law, Mediation, Arbitration & Energy Law
§ MA in Art, Law & Economy
§ MSc in Energy Law, Business, Regulation and Policy

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, καθώς όλα τα μαθήματα διεξάγονται αποκλειστικά στην Αγγλική, καθώς και η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών συναφούς κλάδου.


Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα, τις προϋποθέσεις και την αίτηση υποψηφιότητας μπορείτε να επισκεφτείτε την οικεία ιστοσελίδα και να καλέσετε στα τηλέφωνα 2310 807564 και 2310 807 565.

Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Facebook

Copyright© 2006-2014 - Νομικά χρονικά - All Rights Reserved